Poradna Klarstein VitAir Turbo

Autor: Renata | Vloženo: 13.12.2020 000 20:06 | Témata: Poradna Klarstein VitAir Turbo

Renata

Jak opéct brambory ve fritéze i s kořením.

  • karel

    karel

    13. ledna 2021

    Nakrájej syrové brambory na plátky 1cm široké, do nádoby dej rošt, na rošt já používám nerezovou pánvičku u které jsem ulomil rukojeť, pokud nemáš nerez, dá se použít dodávaný plech, ale ten se velmi rychle loupe po pár použitích už z něho odpadává teflon a žrát teflon to není úplně ideál, dá se to vyřešit i tak, že si koupíš pečící papír, ten nůžkama vystřihneš do velikosti nádoby (plechu) a dáš ho tam aby si neměl teflon v jídle. kolečka s blamborama naskládáš do plechu co je na roštu co nejvíc na těsno, přidej tak 2 lžičky sádla (olej je hnus) sádlo je 100x lepší chuťově. Osol a okmínuj 200 stupnů na 25 minut, pak to otoč a dej 190 stupňů na 20 minut. ta první strana se dělá dýl, protože je fritéza studená a brambory taky. Dá se i americké brambory stejný postup, jen to nemusíš otáčet protože máš měsíčky takže ty budeš dělat tak 25-30 minut na 200 stupňů, nebo dej i s masem hranolky určené do trouby do bubnu, ty se dělají 200 stupnu na 30 minut podle množství. Víc jak 200 stupnů nepoužívej. když delší dobu použiješ víc stupNů např. 220 - 230 začíná se pálit izolace drátů ve víku a všechen ten spálený plast budeš mít v jídle a v bytě smrad, navíc ti velmi rychle fritéza odejde a porouchá se. 200 stupů dlouhodobě v pohodě, 210 krátkodobě do 15 minut. 220 a 230 nikdy nepoužívej.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.